MENÚ JORNADES GASTRONÒMIQUES DE CUINA VOLCÀNICA
DEL BOLET DE PRIMAVERA I DE LES HERBES BOSCANES.
(del 12 d'Abril al 30 de Juny)
Coca dels Hostalets, escalivada, pernil cuit a baixa temperatura amb farigola i cama-secs.
------------------
Amanida d'herbes boscanes i favetes amb butifarra negra i espuma de menta de l'Hort.
-------------------
Espatlla de xai al forn amb el seu suc amb oli de romaní i baquetes.
-----------------
Crema suau amb taronjina amb estofat de fonoll i fruits vermells.
------------
Petites bogeries volcàniques:
-Carquinyolis de farro blanc, Greda de fajol, bombons de ratafia i xocolata, Núvols de ratafia.
Aigua Mineral, Vi Sinols Criança i Cafè
Preu 22,90 €
Tot i tractar-se de dues jornades diferents, s'ha decidit agrupar-les, pel que només s'haurà de fer un menú, en el qual, els plats que el composin hauran d'estar elaborats amb bolets de primavera i amb herbes boscanes.
Els bolets de primavera són:
bolets de tinta ( coprinus comatus)
múrgules
moixernó (calocybe gambosa)
cama sec o carrereta (marasmius oreades)
camperol (agarycus campestris)
ceps de primavera (boletus edulis) surt poques vegades en determinades situacions climatològiques
marçot ( Hygrophorus Marzuolus )
orellana (pleurotus ostreatus)
baqueta de primavera (Cantharellus cibarius)
tòfona d’estiu (tuber aestivum).
Pel que fa a les Herbes Boscanes, coincideix amb la Fira Herbesalú que es porta a terme durant el mes de juny a Besalú.
Créixens
Màstecs
Cosconies
Lletsons
Farigola (sol florir també a la primavera)
Fonoll
Cerfull Anthriscus cerefolium"
Xicoines (a baix a la dreta)
Romaní
Menta
Marduix
Alfàbrega
Tarongina (melissa oficinalis)
Orenga
Comí de prat ( carum carvi )
Celiandre
Colitx (Silene vulgaris)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada