diumenge, 1 de març del 2009

RECEPTA PETITES BOGERIES VOLÀNIQUES

Petites bogeries Volcàniques.




Nube de Cafè o Ratafia


200gr. glucosa


1000gr. sucre


400gr de cafè líquid o ratafia


48gr. gelatina


350gr. clares


Posar a muntar les clares en el batedor. I les cues de peix en remull.


Posar un casó al foc els sucres i el líquid i arribar a la temperatura de 140ºC.


Quan arribi a la tº barrejar la gelatina i tirar al merengue com si fos un merengue italià. Batre fins refredar. Colocar en una fon i posteriorment tallar o racionar , rebossar en sucle glass.






Bombó de Xocolata i Ratafia


-Cacao en pols.


-100g. Nata


-150gr. reducció de ratafia.


-700gr. xocolata negra.


Escalfar la nata i la ratafia, tireu la xocolata i barregeu fins que sigui barrejat.


Donar forma a les trufes i pasar-les per cacao en pols.






Carquinyolis de farro


200 ml aigua


600gr, avellanes crues


700 gr. sucre


800gr. farina


50gr. mido


100gr. farro


2 ous


20gr llevat


aromatitzant


Barrejar tot menys les avellanes, al final barregar-le.


Fer barres amb la pasta i coure-les a 170ºC durant 15-20 min.


Treure del forn i en calent tallarlos i tornar a posar-los al forn 5 min.






Greda de Farro


100gr, sucre


100gr. farina


100gr. farro


100gr. mantega pomada


20gr. llevat


1 ou






100gr. sucre moreno


40gr. clares


100gr. pinyons


Barrejar tots els ingredients de la primera llista i reservar.


Batre les clares i el sucre a mitg punt de neu i afegir els pinyons, barrejar les dues preparacions i fer montanyetes al forn a 170ºC.