dimecres, 1 d’abril de 2009

CALAMARS FARCITS A L'OLOTINA AMB PATATA MORA I FESOLS DE SANTA PAU.

CALAMARS FARCITS A L'OLOTINA AMB PATATA MORA I FESOLS DE SANTA PAU.


Ingredients per a quatre persones
Pel Fumet
Oli d’Oliva
Peix de roca, crustacis,...
1 cabeza Alls
4 tomates madurs
½ pebrot vermell
Aigua

Oli d’oliva extra.
100gr. Fesols de Santa Pau
1 cabeza d'alls
4u. ceba de figueres
4u. tomata madurs.
400gr. patata mora
800gr. Calamarsos (3 unitats per persona)
sal i pebre
julivert
Allioli
farina
pa
2u ous durs
1 copa de vi blanc

Preparació
1.Poseu en remull els Fesols de Santa Pau amb aigua freda durant 3 o 4 hores.
2.Canvieu l'aigua i els poseu a bullir en aigua freda amb un raig d'oli d'oliva verge extra a foc lent, a mitja cocció tireu la sal i trenqueu la cocció amb aigua freda. Deixeu acabar de coure i deixeu reposar durant 20 minuts dins el mateix suc de la cocció i reserveu.
3.Netejeu els calamars i escaldeu-los amb aigua.
4.Reserveu el cos i talleu les potes ben petites juntament amb els bolets, l'all, el julivert, l'ou dur, el pa fregit i amaniu-ho amb una mica de canyella, sal i pebre i la meitat dels fesols.
5.Amb aquesta barreja farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents.
6..Passeu els calamarsos enfarinats en una paella amb oli d'oliva i reserveu-los.
7.En aquesta mateixa paella tireu-hi la ceba tallada a tires i deixeu ofegar, tot seguit afegiu la tomata ratllada.
8.Un cop tingueu cuita la tomata hi tireu el vi blanc.
9.Deixeu refuit el vi.
10.Afegim les patates esqueixades i remeneu.
11.Cubriu les patates amb el fumet i deixeu coure durant 20 minuts.
12.Rectifiquem de sal i pebre i al final de la cocció afegiu l’allioli negat i la resta de fesols..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada